Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο INNOVATHENS η 40η SciFY Academy με θέμα: “Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα”
Ήταν η 1η Academy μετά από 3 χρόνια που πραγματοποιήθηκε σε φυσικό χώρο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που και αυτή η δράση επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν οι συμμετέχοντες να:
- Γνωρίσουν την πρωτοβουλία των Πρωτοπόρων για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα που ξεκίνησε η SciFY τα τελευταία 2 χρόνια, να μάθουν τα αποτελέσματα αλλά και τα νέα βήματα.
- Ενημερωθούν για άλλες δράσεις Τεχνητής Νοημοσύνης που τρέχουν αυτήν την στιγμή στην χώρα μας στον κρατικό τομέα, τον τομέα της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης.
- Συν-σχεδιάσουν δράσεις Τεχνητής Νοημοσύνης που πρόκειται να εφαρμοστούν για την:
- Επιχειρηματικότητα
- Εκπαίδευση
Όλα αυτά έλαβαν χώρα στη διάρκεια των 2 ενοτήτων της εκδήλωσης:
Στην 1η Ενότητα: Καινοτομώντας για την Κοινωνία, τη Δημοκρατία, την Επιχειρηματικότητα και την Εκπαίδευση
- Ο κος Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing & Social Impact Manager στη SciFY, μας παρουσίασε την Πρωτοβουλία “Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα”, τα αποτελέσματά της μέχρι τώρα και τα επόμενα βήματα.
- Ο Δρ. Φώτης Φυτσιλής, Βουλή των Ελλήνων, Επιστημονική Υπηρεσία, περιέγραψε καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Βουλή των Ελλήνων και σε Κοινοβούλια του Κόσμου.
- Ο κος Χάρης Βασιλείου, συν-συντονιστής της ομάδας εργασίας Ανοιχτής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας της ΕΛΛΑΚ, αναφέρθηκε στο πώς τα Ανοιχτά Δεδομένα αξιοποιούνται από συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.
Η 2η Ενότητα ήταν αφιερωμένη στα Εργαστήρια Συν-Σχεδιασμού Επιχειρηματικών & Εκπαιδευτικών Δράσεων με γνώμονα την Τεχητή Νοημοσύνη, Συγκεκριμένα:
- Ο κ. Μιχάλης Γκόλιας, Δ/ντης Πληροφορικής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, μας περιέγραψε την ιδέα επιχειρηματικότητας με την οποία ασχολήθηκαν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του workshop: τη δημιουργία ενός portal που βοηθάει νέους επιχειρηματίες να πάρουν καλύτερες επενδυτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες τη στιγμή που τις χρειάζονται. Η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν σε όλους.
- Οι κύριοι Ανδρέας Καράμπελας, Researcher of AI-Lab, organizer of WAICY GREECE, και Δρ. Γεώργιος Βούρος, Director of AI-Lab Department of Digital Systems University of Piraeus – Official Partner of WAICY, μας μίλησαν για το WAICY (World Artificial Intelligence Competition for Youth) την 2η θεματική του εργαστηρίου που οι συμμετέχοντες καλέστηκαν να συν–σχεδιάσουν. Tο WAICY είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός TN που ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους για την TN για να δημιουργήσουν έργα που λύνουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου όπως η κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η παγκόσμια δημόσια υγεία κ.λπ.
Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου ήταν ανέλπιστα! Χρησιμοποιήθηκε η διαδικασία world cafe οπότε βγήκαν συλλογικά αποτελέσματα και για τις δύο ομάδες: Επιχειρηματικότητα και Εκπαίδευση. Μάλιστα οι σύμβουλοι των 2 ομάδων κύριος Γκόλιας και κύριος Καράμπελας αντίστοιχα επισήμαναν ότι οι ιδέες και οι νέες οπτικές που προέκυψαν από τη διαδικασία του Workshop βοηθούν ιδιαίτερα στον περαιτέρω σχεδιασμό των δράσεων.
Για να μην χάσετε κανένα SciFY Academy μπορείτε να εγγραφείτε εδώ ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για τα επόμενα σεμινάριά μας.