5 Βασικά Στοιχεία για μια Επιτυχημένη Διαδικτυακή Παρουσία

βιβλιοθηκη > 5 Βασικά Στοιχεία για μια Επιτυχημένη Διαδικτυακή Παρουσία

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου η ομάδα της SciFY, διοργάνωσε με το INNOVATHENS Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, ένα σεμινάριο, με θέμα την Επιτυχημένη Διαδικτυακή Παρουσία.

Και αυτόν τον μήνα εκπρόσωποι όλων των επιχειρηματικών κλάδων αλλά και φοιτητές σχολών Marketing, Οικονομικών και Τουριστικών προσέλευσαν στο INNOVATHENS για να παρακολουθήσουν τον Στέλιο Ντουράκη από το Grow Greek Tourism Online να μας εξηγεί πως θα έχουμε μία επιτυχημένη online παρουσία. Ο κος Στέλιος Ντουράκης, Online Advisor του Grow Greek Tourism Online, με εμπειρία σε θέματα Online Marketing και Τουρισμού, μας μίλησε για τα βασικά στοιχεία όπου πρέπει να προσέξει ένας νέος επιχειρηματίας έτσι ώστε να έχει μια Επιτυχημένη Διαδικτυακή Παρουσία, με ιδιαίτερη αναφορά στον τουριστικό κλάδο.

Αρχικά, ο κος Ντουράκης μας παρουσίασε στοιχεία από μελέτη που έχει γίνει για τον τουριστικό κλάδο και πως αυτός επηρεάστηκε από το Internet και πιο συγκεκριμένα από το Mobile Internet που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως.

Στην συνέχεια ο κος Ντουράκης μας μίλησε για το τι θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας όταν δημιουργούμε μία ιστοσελίδα για την προώθηση των προϊόντων ή και των υπηρεσιών μας και πως αυτό διαφοροποιείται όταν στοχεύουμε στο εξωτερικό. Επίσης, μεγάλο μέρος της παρουσίασης αφιερώθηκε για το πως μπορούμε να κάνουμε την διαδικτυακή παρουσία μας mobile-friendly και συζητήσαμε για τη σημασία της προσβασιμότητας της ιστοσελίδας μας μέσω κινητού, ειδικά για τον κλάδο του Τουρισμού.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βασίλης Σαλαπάτας, συνιδρυτής της SciFY που παρουσίασε δύο νέα έργα που αναπτύσσει η ομάδα της SciFY για εταιρείες και επαγγελματίες.
Αναζήτηση νέων πελατών: Μίλησε για το Contact Harvester, ένα πληροφοριακό εργαλείο το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα επιτρέπει να επεκτείνουμε το επαγγελματικό μας δίκτυο εύκολα και γρήγορα. Ο χρήστης αναζητά πιθανούς πελάτες με λέξεις κλειδιά (ή απλώς υποδεικνύει κάποια sites πιθανών πελατών του!) και το Contact Harvester επιστρέφει μία αναλυτική λίστα πιθανών πελατών, με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τα κοινωνικά τους δίκτυα κ.λπ.. Έδειξε τη demo version που μπορείτε να δείτε εδώ: http://go.scify.gr/contact-harvester
Αυτόματη ανάλυση σχολίων: Τέλος, παρουσίασε το Open Comments Analyzer, που επιτρέπει την αυτόματη και γρήγορη ανάλυση σχολίων από πολλές γλώσσες. Ένα πολύτιμο εργαλείο για εταιρείες ερευνών αγοράς, δημοσίων σχέσεων, για τμήματα εξυπηρέτησης πελατών, για media κ.λπ. Έδειξε τη demo version που μπορείτε να δείτε εδώ: go.scify.gr/comments-analyzer

Το Grow Greek Tourism Online, είναι μία πρωτοβουλία της Google, με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των επαγγελματιών τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και να τους εκπαιδεύσει σε διαδικτυακά εργαλεία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Google, του Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, και το ΣΕΤΕ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Στέλιο Ντουράκη, το INNOVATHENS και φυσικά όλους τους φίλους μας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση κάνοντας πολύ ενδιαφέροντα σχόλια και ερωτήσεις  και συνέβαλαν για ακόμη μία φορά στην πραγματοποίηση του οράματός μας για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης!

Για να ενημερώνεστε για τις επόμενες εκδηλώσεις της SciFY Academy μπορείτε να γραφτείτε εδώ.
Εάν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε πιο ενεργά στην ομάδα της SciFY, κάντε κλικ εδώ.