Τεχνητή Νοημοσύνη και το Μέλλον της Επιστήμης

βιβλιοθηκη > Τεχνητή Νοημοσύνη και το Μέλλον της Επιστήμης

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 37η SciFY Academy με θέμα: “Τεχνητή Νοημοσύνη και το Μέλλον της Επιστήμης”. Πάνω από 60 άτομα παρακολούθησαν την διαδικτυακή αυτή εκδήλωση.
Αναλυτικότερα ο Μανώλης Πατηνιώτης, Ιστορικός της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, καθηγητής στο τμήμα Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, εισήγαγε στη θεματική μας με μερικές σκέψεις για την παρουσία της Τεχνητής Νοημοσύνης στον δημόσιο διάλογο. Η παρουσίασή του έχει τίτλο “Η χρησιμότητα μιας άχρηστης συζήτησης”.
Στην συνέχεια ο Δρ. Βασίλης Κωνσταντούδης, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, μοιράστηκε μαζί μας κάποιες πρώτες σκέψεις για τη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με το παρελθόν της Επιστήμης ελπίζοντας ότι ο εύστοχος αναστοχασμός του μπορεί να μας οδηγήσει προς ένα πιό ανθρώπινο μέλλον της Επιστήμης.
Έπειτα, η Δρ. Νίκη Βέργαδου, Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, μας μίλησε για την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην υπολογιστική επιστήμη των υλικών που έχει ως αντικείμενο την ανάδειξη των μικροσκοπικών μηχανισμών, οι οποίοι καθορίζουν την μακροσκοπική συμπεριφορά των υλικών, την πρόβλεψη των ιδιοτήτων των υλικών και τον σχεδιασμό νέων υλικών.
Τέλος ο Δρ. Αντώνης Στέλλας, Data Scientist, NANOMETRISIS P.C., μας παρουσίασε τη προσωπική του προσέγγιση για χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) από τη θεωρητική της (όντας φοιτητής) αλλά και από τεχνολογική της πλευρά (πάνω στα πρώτα βήματα του σε βιομηχανικές εφαρμογές υψηλών τεχνολογιών). Είδαμε λοιπόν μαζί αν σε αυτή τη περίπτωση η ΤΝ αποτελεί συνέχεια ή ανατροπή.
Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ: https://go.scify.gr/sfacIN37Video

Για να μην χάσετε κανένα SciFY Academy μπορείτε να εγγραφείτε εδώ ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για τα επόμενα σεμινάριά μας.