Νέα

News > Περιβάλλον & Υγεία: Συμμετοχικές Λύσεις Πολιτών

23 Νοεμβρίου 2022

Περιβάλλον & Υγεία: Συμμετοχικές Λύσεις Πολιτών

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00-20:00, Διαδικτυακά
Ελεύθερη Συμμετοχή – Δίνεται Ηλεκτρονική Βεβαίωση Παρακολούθησης

Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες για τη βελτίωση του περιβάλλοντος & την προστασία της υγεία τους;

Η εταιρεία Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων, ΔΑΕΜ και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Science For You, SciFY με χαρά σας προσκαλούν στο σεμινάριο με θέμα: “Περιβάλλον & Υγεία: Συμμετοχικές Λύσεις Πολιτών” που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 18:00, διαδικτυακά. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κλείστε το δωρεάν εισιτήριο σας εδώ

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα του Περιβάλλοντος, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και οργανώσεων υγείας καθώς και μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών που ασχολούνται με την συμμετοχικότητα. Συγκεκριμένα:

  • Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτρης-Φραγκίσκος Λέκκας από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα αναφερθεί στην επίδραση της ποιότητας του Περιβάλλοντος στην ανθρώπινη υγεία και τους στόχους της Πράσινης Ευρωπαϊκής Συμφωνίας σχετικά με το θέμα. Η Επιστήμη των Πολιτών μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή συμπεριφοράς και την υιοθέτηση πρακτικών που θα συμβάλλουν στην πρόληψη ρύπανσης και παραγωγής απορριμμάτων, μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή .
  • Η κα Έλλη Ξένου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων και Συνηγορίας του οργανισμού Γιατροί του Κόσμου θα μας μιλήσει για τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος στην υγεία του ανθρώπου και θα μας αναφέρει δράσεις και έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση τόσο του περιβάλλοντος όσο και της υγείας των πολιτών.
  • Οι κκ Δήμητρα Τσακανίκα και Ίλια Χρισταντώνη, από την εταιρεία Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων ΔΑΕΜ, θα μας εισάγουν στις συμμετοχικές δράσεις και έργα που υλοποιούνται και που μπορούν να κάνουν οι πολίτες ώστε να βελτιώσουμε το περιβάλλον τους και κατά συνέπεια να προστατέψουν την υγεία τους.
  • Η κα Δέσποινα Χαλβατζή, Υπεύθυνη έργων και προγραμμάτων από τη SciFY που θα μας παρουσιάσει μία πλατφόρμα συμμετοχικότητας όπου οι πολίτες συνεργάζονται για τη διαμόρφωση πολιτικής σχετικά με το περιβάλλον της πόλης τους.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων και οργανώσεων υγείας, σε μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών που ασχολούνται με την συμμετοχικότητα των πολιτών, επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς στον τομέα του περιβάλλοντος, της υγείας και ανθρωπιστικών επιστημών, σε φοιτητές συναφών σχολών, καθώς και σε πολίτες που συμμετέχουν σε συμμετοχικές δράσεις και έργα για το περιβάλλον, κλπ. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όσες και όσους ενδιαφέρονται για τους δύο πυλώνες της: το περιβάλλον και την συμμετοχικότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου CODE Europe (Co-deciding Europe) που θέτει τις βάσεις για τη συν-δημιουργία πολιτικών και ενθαρρύνει την ηλεκτρονική συμμετοχή μέσω εργαλείων ηλεκτρονικής δημοκρατίας θέτοντας ως κεντρικό άξονα τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Οι πολίτες γίνονται συμπαραγωγοί λύσεων για την ποιότητα του αέρα για την:

  • Βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις και
  • Ενίσχυση των δημοκρατικών κοινωνιών μέσω μηχανισμών ηλεκτρονικής συμμετοχής (Crowdsourcing).

Δηλώσεις Δωρεάν Συμμετοχής: http://go.scify.gr/CODEAthensTickets

Facebook Event: http://go.scify.gr/CODEAthensFBEvent

Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/CODEAthensProgr

Δελτίο Τύπου: http://go.scify.gr/CODEAthensPR

Περισσότερες πληροφορίες

Υπεύθυνες έργου, ΔΑΕΜ: Δήμητρα Τσακανίκα, d.tsakanika [at] daem [dot] gr, Ίλια Χρισταντώνη, i.christantoni [at] daem [dot] gr

FacebookLinkedIn, #CODEAthens

Υπεύθυνη έργου, SciFY: Δέσποινα Χαλβατζή, dchalvatzi [at] scify [dot] org, 2114004192

FacebookTwitterLinkedInNewsletter, #CODEAthens

Τελευταία νέα

16 Ιουλίου 2024

Νοητική ενδυνάμωση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας: Το έργο Pharaon

10 Απριλίου 2024

«Φοιτητές Φυσικών Επιστημών: Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη!»

2 Απριλίου 2024

ΑμεΑ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Δες όλα τα νέα