Νέα

News > Προμηθέας: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα μεταφοράς τεχνολογίας

4 Απριλίου 2021

Προμηθέας: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα μεταφοράς τεχνολογίας

“Διαμάντια “κρύβονται μέσα σε συρτάρια σε ερευνητικά ιδρύματα της χώρας και μένουν ανεκμετάλλευτα.

Έρευνες που τα αποτελέσματά τους ποτέ δεν έφτασαν στη ζωή μας. Που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας πολύ, πολύ καλύτερη.

Μέσα σε αυτά μπορεί να είναι νέες θεραπείες για ασθένειες, το νέο wifi, ότ,ι μπορούμε να φανταστούμε. Και ό,τι δεν μπορούμε.

Κι αυτό γιατί οι ερευνητές δεν έχουν εκπαιδευτεί στο πως να κάνουν την ιδέα τους πράξη, πώς να κάνουν προϊόντα, υπηρεσίες, εταιρείες. Πώς να συνεργάζονται για να μας προσφέρουν εκπληκτικές καινοτομίες.

Με το πρόγραμμα “Προμηθέας” η SciFY με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, και σε συνεργασία με το SRI International, εκπαιδεύει δεκάδες ερευνητές από όλη την Ελλάδα στο Technology Transfer:

  • πώς μπορούν να κάνουν την ιδέα τους πράξη, αναπτύσσοντας νέα προϊόντα / υπηρεσίες ή ακόμα και ιδρύοντας τη δική τους εταιρεία
  • πώς να επικοινωνούν την έρευνά τους στο κοινό με τρόπο κατανοητό
  • πώς να αξιοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, workshops, online εκπαιδευτικό υλικό, mentoring από έμπειρους mentors διεθνούς κύρους και πολλά άλλα!

“Ακούμε συχνά πως στην Ελλάδα υπάρχουν εξαιρετικά μυαλά. Όταν δεν βλέπουμε μόνο τα “μυαλά”, αλλά τους ανθρώπους που μπορούν να σχηματίσουν ομάδες και τους δώσουμε την κατάλληλη ώθηση και υποστήριξη, μπορούν να γίνουν μικρά θαύματα”, λέει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing and Social Impact Manager της SciFY.
“Με το πρόγραμμα αυτό θέλουμε να απελευθερώσουμε τη δημιουργική ικανότητα ανθρώπων που θέλουν να προχωρήσουν από την έρευνα στην αγορά.
Ερευνητών που θέλουν να δημιουργήσουν λύσεις για την κοινωνία, λύσεις που μας προχωρούν όλους ένα βήμα μπροστά. Ερευνητές από τον Δημόκριτο, το ΙΤΕ, το ερευνητικό κέντρο “Αθηνά” και άλλων φορέων, αλλά και στελέχη νέων spin-offs εταιρειών θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν και ελπίζουμε να μας εκπλήξουν!”

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science For You – SciFY, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Τελευταία νέα

16 Ιουλίου 2024

Νοητική ενδυνάμωση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας: Το έργο Pharaon

10 Απριλίου 2024

«Φοιτητές Φυσικών Επιστημών: Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη!»

2 Απριλίου 2024

ΑμεΑ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Δες όλα τα νέα