Νέα

News > Τεχνολογία & Ενεργός Γήρανση

24 Φεβρουαρίου 2023

Τεχνολογία & Ενεργός Γήρανση

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00-21:00
Ελεύθερη Συμμετοχή – Απαραίτητη η εγγραφή

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SciFY Academy, η SciFY και το INNOVATHENS, σας προσκαλούν στην 41η SciFY Academy με θέμα Τεχνολογία & Ενεργός Γήρανση, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, στις 19:00, στο INNOVATHENS (χώρος διεξαγωγής: Γκάζι, Αθήνα).

Κλείστε το δωρεάν εισιτήριο σας εδώ

Στην Ελλάδα σχεδόν το 39% (Η Ελλάς με Αριθμούς, 2022) του συνολικού πληθυσμού ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 65+, το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ kαι οι προβλέψεις μιλούν για σταδιακή αύξηση μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αυτόν τον μήνα εστιάζουμε την εκπαιδευτική μας δράση στην 3η ηλικία και την ενεργό γήρανση μέσω αυτού του σεμιναρίου.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για:

  • την κατάσταση της ενεργού γήρανσης στην Ελλάδα του σήμερα
  • εργαλεία και προγράμματα που είναι διαθέσιμα για την ενίσχυση της 3ης ηλικίας
  • νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται με σκοπό την ενδυνάμωση της ενεργού γήρανσης, κ.ά.

Αρχικά, ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing & Social Impact Manager της SciFY, θα μας δείξει συγκεκριμένα τεχνολογικά εργαλεία για την 3η ηλικία και πως αυτά μπόρεσαν να να προσαρμοστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύουν την ενεργό γήρανση και να πολλαπλασιάζεται το κοινωνικό τους αποτύπωμα.

Έπειτα, η Ευαγγελία Ρωμανοπούλου, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα μας μεταφέρει την επιστημονική της εμπειρία από τον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και από πρακτικές εφαρμογές τεχνολογίας όπως για παράδειγμα ένα από τα μεγαλύτερα έργα ενδυνάμωσης της τρίτης ηλικίας στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια ο Στέλιος Παντελόπουλος, Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας του Ιταλικού ομίλου Maggioli, ο οποίος και θα μας παρουσιάσει τις δυνατότητες της ψηφιακής πλατφόρμας «νοητικής εξάσκησης ακριβείας» Eligence, και την εξέλιξη της σε ένα εργαλείο για την έρευνα νέων μορφών και μεθόδων νοητικής άσκησης.

Τέλος η Δρ. Μυρτώ-Μαρία Ράγγα, Διευθύνουσα Σύμβουλος “50 και Ελλάς”, Δρ.Γεροντολογίας-Ψυχολογίας – Ψυχολόγος και Project Manager Silver Guide, θα μας μιλήσει για τα προγράμματα και δράσεις του οργανισμού 50plus Hellas καθώς και για τον ρόλο της τεχνολογίας στην τρίτη ηλικία.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιστήμονες και επαγγελματίες που ασχολούνται με την τρίτη ηλικία και τεχνολογία καθώς και φοιτητές των προαναφερθέντων πεδίων. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και σε όσες και όσους ενδιαφέρονται για την ενεργό γήρανση, την και την τεχνολογία.

Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Science For You – SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης. Ήδη, μέχρι τώρα οι ωφελούμενοι έχουν φτάσει τους 30.000+ και οι δράσεις συνεχίζονται.

Δηλώσεις Δωρεάν Συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN41Tickets

Facebook Event: http://go.scify.gr/sfacIN41FBEvent

Δελτίο Τύπου: http://go.scify.gr/sfacIN41PR

Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/sfacIN41Program

Υπεύθυνη Διοργάνωσης:

Δέσποινα Χαλβατζή: dchalvatzi [at] scify [dot] org, 2114004192

Περισσότερες πληροφορίες για SciFY: www.scify.org

Τελευταία νέα

16 Ιουλίου 2024

Νοητική ενδυνάμωση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας: Το έργο Pharaon

10 Απριλίου 2024

«Φοιτητές Φυσικών Επιστημών: Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη!»

2 Απριλίου 2024

ΑμεΑ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Δες όλα τα νέα