Νέα

News > AIIS: Ένα έργο για το Μέλλον της Ιατρικής

15 Μαρτίου 2022

AIIS: Ένα έργο για το Μέλλον της Ιατρικής

Έργο AIIS: Εκπαίδευση Φοιτητών Ιατρικής σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης & Κοινωνικών Δεξιοτήτων

O βραβευμένος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Science For You – SciFY στοχεύει να βελτιώσει τις ψηφιακές και κοινωνικές δεξιότητες των φοιτητών ιατρικής με ένα καινοτόμο διαδικτυακό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με Ευρωπαϊκά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης και εταιρείες σε 5 ευρωπαϊκές χώρες: Ισπανία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ολλανδία και Βέλγιο. Αυτή η εκπαίδευση περιλαμβάνει την κατανόηση των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στη σημερινή ιατρική και εκπαίδευση σε Κοινωνικές Δεξιότητες (Soft Skills), για να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών υγείας και της κοινωνίας στην ΤΝ. Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύσσεται ως μέρος της υλοποίησης του Έργου AIIS.

AIIS: Artificial Intelligence, Innovation & Society, είναι ένα 3ετές έργο Erasmus+ και το κύριο αποτέλεσμα είναι η δημιουργία προγράμματος κατάρτισης για φοιτητές ιατρικής στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Κοινωνικές Δεξιότητες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου έχουμε οργανώσει μια σειρά από δράσεις όπως:

  • Ευρωπαϊκή έρευνα για την Εκπαίδευση σε ΤΝ και Soft Skills στις σπουδές ιατρικής,
  • Σχεδιασμός AI & Social Skills Training σε μια πλατφόρμα συνεργατικής μάθησης,
  • Εφαρμογή Συνεργατικής Μάθησης & Πιλοτικής Εφαρμογής,
  • Επικύρωση και αναγνώριση του Εκπαιδευτικού προγράμματος που αναπτύσσουμε από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια,
  • Ανοιχτές και Εσωτερικές Εκπαιδεύσεις,
  • Διασφάλιση ποιότητας όλων των διαδικασιών μας από Συμβούλιο Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων Αξιολόγησης,
  • Δράσεις Επικοινωνίας και Ευαισθητοποίησης.

Τώρα ολοκληρώνουμε την πρώτη μας δραστηριότητα όπου οι ερευνητές της κοινοπραξίας μας διεξήγαγαν μια έρευνα μεταξύ καθηγητών και φοιτητών ιατρικής σε πολλές χώρες της ΕΕ. Παράλληλα ανέλυσαν τα προγράμματα σπουδών των φοιτητών ιατρικής προκειμένου να υπάρξει πλήρης ανάλυση. Ο στόχος αυτής της έρευνας είναι να ανιχνεύσει τις τρέχουσες ανάγκες κατάρτισης αυτών των επαγγελματιών σε ψηφιακές και κοινωνικές δεξιότητες. Τα ευρήματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν σύντομα και αργότερα θα χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό του προγράμματος με διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό. Για να ειδοποιηθείτε εγγραφείτε εδώ.

Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω δράσεων δημιουργήσαμε μια ισχυρή κοινοπραξία που αποτελείται από 9 Οργανισμούς (Πανεπιστήμια και ιδιωτικές εταιρείες): Ισπανία: University of Salamanca (κύριος εταίρος), CIBER ISCiii, MEUS, Φινλανδία: University of Turku, Turku University of Applied Sciences, Ελλάδα: University of Thessaly, Science For You – SciFY, Netherlands: Xebia, Βέλγιο: University of Mons. Γνωρίστε τους 36 επαγγελματίες της ομάδας μας εδώ.

Αυτό το έργο χρηματοδοτείται από το Erasmus + στο πλαίσιο της KeyAction 2 (KA2), Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, που χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών και Πολιτισμού (EACEA).

Ιστοσελίδα του έργου: https://aiis.usal.es/.

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: aiis [at] usal [dot] es, εγγραφείτε στο Newsletter μας και ακολουθήστε μας σε FacebookTwitterInstagram και LinkedIn.

Βασική Υπεύθυνη Επικοινωνίας του AIIS: María Jesús Santos, USAL aiis [at] usal [dot] es
Υπεύθυνη Επικοινωνίας για την Ελλάδα: Δέσποινα Χαλβατζή, SciFY dchalvatzi [at] scify [dot] org

Τελευταία νέα

16 Ιουλίου 2024

Νοητική ενδυνάμωση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας: Το έργο Pharaon

10 Απριλίου 2024

«Φοιτητές Φυσικών Επιστημών: Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη!»

2 Απριλίου 2024

ΑμεΑ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Δες όλα τα νέα