Νέα

News > H SciFY στην συνδιαμόρφωση του Ευρωπαϊκού πλαισίου Τεχνητής Νοημοσύνης

5 Μαΐου 2020

H SciFY στην συνδιαμόρφωση του Ευρωπαϊκού πλαισίου Τεχνητής Νοημοσύνης

Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020, o Δρ. Γιώργος Γιαννακόπουλος, Συνιδρυτής και CEO της SciFY συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση του “DIGITAL SME Focus Group on AI”

Tο DIGITAL SME Focus Group on AI είναι είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (AI Watch) και της European DIGITAL SME Alliance όπου δημιούργησαν μια ομάδα εστίασης που αποτελείται από σχεδόν 40 ειδικούς σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης και που αντιπροσωπεύουν εταιρείες από όλη την Ευρώπη.

Από την Ελλάδα επιλέχθηκε και η SciFY και ο δικός μας Γιώργος Γιαννακόπουλος να συνεισφέρει σε αυτήν την ομάδα στόχευσης. Συγκεκριμένα οι στόχοι του focus group είναι:

  • Η παρακολουθηση της ανάπτυξης, της υιοθέτησης και του αντίκτυπου της ΤΝ από τις επιχειρήσεις.
  • Η παροχή άμεσης ανατροφοδότησης σχετικά με τις πολιτικές και τις κανονιστικές τους ανάγκες.

Έχει προγραμματιστεί μία σειρά τακτικών συναντήσεων σε διάστημα 3 έως 5 ετών, όπου η ομάδα εστίασης θα αποκτήσει καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υιοθετούν και χρησιμοποιούν την ΤΝ. Η ομάδα θα εξετάσει πώς η εισαγωγή εργαλείων και διαδικασιών που συνδέονται με την ΤΝ αλλάζει το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον και τις εσωτερικές διαδικασίες του. Επιπλέον, θα εξετάσει τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις αυτών των αλλαγών (π.χ. στις δεξιότητες, τις προσλήψεις και τις σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων).

Το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission’s Joint Research Centre, JRC), το οποίο συντονίζει το AI Watch, στοχεύει να συνεργαστεί με την ομάδα εστίασης για να κατανοήσει την υιοθέτηση, τη χρήση και τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης και των συναφών τεχνολογιών (ρομποτική, αυτοματοποίηση, μηχανική εκμάθηση κ.λπ.). Ταυτόχρονα, η ομάδα θα συζητήσει ανεπίσημα περισσότερα τρέχοντα θέματα. Για παράδειγμα “πώς η ΤΝ μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση του COVID-19”. Η European DIGITAL SME Alliance θα συνεργαστεί με τους εμπειρογνώμονες της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ανάπτυξη εγγράφων θέσης και πολιτικής για την TN από την οπτική γωνία των επιχειρήσεων.

Δείτε εδώ περισσότερες πλήροφορίες για το DIGITAL SME Focus Group on AI και τις υπόλοιπες εταιρείες που συμμετέχουν.

Τελευταία νέα

16 Ιουλίου 2024

Νοητική ενδυνάμωση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας: Το έργο Pharaon

10 Απριλίου 2024

«Φοιτητές Φυσικών Επιστημών: Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη!»

2 Απριλίου 2024

ΑμεΑ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Δες όλα τα νέα