Νέα

News > Teleperformance & SciFY: ΜΚΟ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

17 Οκτωβρίου 2023

Teleperformance & SciFY: ΜΚΟ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

H Teleperformance Greece και η SciFY ενισχύουν το έργο της Κοινωνίας των Πολιτών, εκπαιδεύοντας ΜΚΟ στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Το πρόγραμμα «ΜΚΟ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη» ενδυναμώνει ΜΚΟ για να καινοτομήσουν με σύμμαχο την τεχνολογία

Με μια νέα πρωτοβουλία που στοχεύει στην εκπαίδευση φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, και τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού τους αποτυπώματος, η Teleperformance Greece ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος «ΜΚΟ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη», σε συνεργασία με τη βραβευμένη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Science For You (SciFY).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η SciFΥ με την υποστήριξη της Teleperformance Greece, θα εκπαιδεύσει ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς (περιβάλλον, υποστήριξη ευάλωτων ομάδων, ενδυνάμωση νέων κ.ά.), στην Τεχνητή Νοημοσύνη μέσα από σεμινάρια και workshops. Οι οργανισμοί που θα εκπαιδευτούν, θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες γνώσεις και δεξιότητες για να βελτιώσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο.

Γνώμονας αυτού του νέου εγχειρήματος αποτελεί η ολοένα αυξανόμενη ανάγκη αξιοποίησης των εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλους τους κλάδους, τόσο επιχειρηματικής, όσο και κοινωνικής δραστηριότητας. Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον κόσμο μας και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να την αξιοποιήσουν για να αναπτύξουν νέες μεθόδους αντιμετώπισης των προκλήσεων που προκύπτουν καθημερινά, να προσαρμοστούν στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον και να εξελιχθούν.

Το έργο αναμένεται να εισαγάγει μικρές και μεγάλες ΜΚΟ στην έννοια, τις ευκαιρίες και τους περιορισμούς της Τεχνητής Νοημοσύνης. Έτσι, οι συμμετέχοντες θα επωφεληθούν, μεταξύ άλλων, στη λήψη αποφάσεων, την τεκμηρίωση των θέσεών τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων τους. Με το πρόγραμμα αυτό, η SciFY διευρύνει το διεθνώς βραβευμένο της έργο “Πρωτοπόροι για την Τεχνητή Νοημοσύνη” στο χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών, φιλοδοξώντας να φέρει αποτελέσματα σε πολλά διαφορετικά πεδία δράσης.

Επιτελώντας πολύ σημαντικό έργο στην Ελλάδα, οι οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, στηρίζοντας περίπου 88.400 θέσεις εργασίας. Μέσα από το πρόγραμμα «ΜΚΟ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη» οι ωφελούμενοι οργανισμοί θα ανακαλύψουν νέους τρόπους για να δρουν σε κρίσιμα θέματα, όπως η διακίνηση ψευδών ειδήσεων, η ασφάλεια της επικοινωνίας και της παρουσίας των παιδιών στο διαδίκτυο και η αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων.

Σε δήλωσή του ο Νικόλας Φουρτζής, Corporate Marketing, Communications & CSR Manager στην Teleperformance Greece ανέφερε σχετικά με τη συνεργασία «Είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με φορείς όπως η ‘Science for You’ και να στηρίζουμε ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να αναβαθμίσει και να εξελίξει τη σημαντική δραστηριότητα των  οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα. Η Teleperformance Greece, ως κορυφαία εταιρεία παροχής Digital Integrated Business Services έχει ως αποστολή να πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες που προάγουν την τεχνολογική και ψηφιακή άνθιση, εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής για την ενίσχυση της κοινωνίας μας. Μέσα από αυτό το έργο, θα βοηθήσουμε τις οργανώσεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη και να κατανοήσουν τους πιθανούς κινδύνους.»

O κος Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing & Social Impact Manager της SciFY δήλωσε: «Chatbots ήδη “συνομιλούν” με μικρά παιδιά online. Πώς μπορεί ένας ΜΚΟ που ασχολείται με την προστασία του παιδιού να προετοιμάσει τα παιδιά κατάλληλα;

Οι τεράστιες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις απαιτούν να αναλύσουμε μεγάλα δεδομένα με πολύ μεγάλη ταχύτητα για να ξέρουμε πώς και πού να δράσουμε. Τι μπορεί να κάνει η Τεχνητή Νοημοσύνη;

Οι νέοι αρχίζουν να χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη για να κάνουν τις σχολικές εργασίες τους. Τι σημαίνει αυτό για τις δεξιότητές τους;

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα παραδείγματα που δείχνουν την ανάγκη για το πρόγραμμα. Οι σύγχρονες προκλήσεις είναι πολύπλοκες και πιεστικές, και απαιτούν νέα εργαλεία που θα δώσουν δύναμη στους φορείς αλλαγής, τους ΜΚΟ και τους ανθρώπους τους. Χάρη στην υποστήριξη της Teleperformance Greece, το έργο γίνεται πραγματικότητα. Περιμένουμε ότι σύντομα οι φορείς που θα εκπαιδευτούν θα μας εκπλήξουν με τις καινοτομίες τους!»

Τελευταία νέα

10 Απριλίου 2024

«Φοιτητές Φυσικών Επιστημών: Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη!»

2 Απριλίου 2024

ΑμεΑ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

29 Δεκεμβρίου 2023

Η SciFY συμμετέχει σε ένα έργο που χτίζει το «Φάρο Τεχνητής Νοημοσύνης» της Ευρώπης!

Δες όλα τα νέα