CODE Europe
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ -> ΕΡΓΑ -> CODE Europe
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ -> ΕΡΓΑ -> CODE Europe
συλλογή προβλημάτων,
κατάθεση λύσεων με βάση τα προβλήματα
κατάταξη αυτών των λύσεων και
διαλογή προτάσεων πολιτικής από τους ευρωπαίους πολίτες για την ποιότητα του αέρα στις πόλεις τους.
Ποιότητας του αέρα σε αστικά περιβάλλοντα και
Crowdsourcing.
Δείτε τις 10 συστάσεις πολιτών σε θέματα ποιότητας αέρα εδώ.
Δείτε την έκθεση σε θέματα συμμετοχικότητας εδώ.
Πόσο συμπαραγωγοί λύσεων νιώθουν οι πολίτες της Ευρώπης σε θέματα ποιότητας του αέρα; Ο βασικός στόχος του έργου CODE Europe (Co-deciding Europe) είναι να θέσει τις βάσεις για τη συν-δημιουργία πολιτικών και να ενθαρρύνει την ηλεκτρονική συμμετοχή μέσω εργαλείων ηλεκτρονικής δημοκρατίας θέτοντας ως κεντρικό άξονα τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
Χαρτογράφησης Προβλημάτων: Οι πολίτες εντοπίζουν προβλήματα.
Επίλυσης Προβλημάτων: Οι πολίτες προτείνουν λύσεις στα προβλήματα «ποιότητας αέρα» που έχουν χαρτογραφήσει στην 1η Φάση (Χαρτογράφηση Προβλημάτων).
Επιλογής Ιδεών: Οι πολίτες αξιολογούν τις λύσεις που προτείνονται στη Φάση 2 (Επίλυση Προβλημάτων), προκειμένου να επισημαίνουν τις πιο δημοφιλείς ιδέες και να υποδείξουν τις προτεραιότητες για τους ευρωπαίους φορείς χάραξης πολιτικής.
Διαμόρφωσης Πολιτικής: Με βάση τις προηγούμενες φάσεις, οι πολίτες διατυπώνουν προτάσεις πολιτικής για την ποιότητα του αέρα με ειδικούς στον τομέα και με την βοήθεια του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος που είναι και βασικός εταίρος του έργου.
Πώς μπορούμε να ορίσουμε την επιτυχία ενός έργου ηλεκτρονικής συμμετοχής;
Πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε διαδικτυακή κοινωνική ακρόαση με ηθικό τρόπο;
Αυτό το έργο χρηματοδοτείται από επιχορήγηση 1.316.367,00 € από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω του Ταμείου Χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας για Περιφερειακή Συνεργασία. Ο στόχος του έργου είναι να αναπτύξει και να δοκιμάσει στην πραγματική ζωή ένα καινοτόμο μοντέλο για τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων δημόσιας πολιτικής βασισμένο σε ενισχυμένα εργαλεία για την ηλεκτρονική συμμετοχή και την ψηφιακή δημοκρατία.