Τεχνητή Νοημοσύνη

Φυσικές Επιστήμες

natural_sciences_header_image

Eνισχύουμε τα αποτελέσματα των Φυσικών Επιστημών

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τις Φυσικές Επιστήμες (Επιστήμες Ζωής και Φυσικές επιστήμες). Γίνεται ολοένα και πιο προφανές ότι η γόνιμη ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των κλάδων οδηγεί σε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Με την προϋπόθεση να ξέρουμε να τη χρησιμοποιήσουμε.

Αυτός είναι ο λόγος που:

  • Εκπαιδεύουμε και βοηθάμε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων πάνω στην ΤΝ και τις ΦΕ

    Έχουμε εκπαιδεύσει εκατοντάδες ανθρώπους στο θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη και Φυσικές Επιστήμες” σε μια σειρά ανοιχτών εκπαιδευτικών εκδηλώσεων SciFY Academy αφοσιωμένων στο θέμα.

    Εκπαιδεύουμε επαγγελματίες STEM στην Tεχνητή Νοημοσύνη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας «Pioneers for AI in Greece».

    Έχουμε εκπαιδεύσει 50 ερευνητές σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους από 8 κορυφαία ελληνικά ινστιτούτα/ιδρύματα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και το SRI International. Βοηθήσαμε ομάδες καινοτόμων ερευνητών να αξιολογήσουν τις δυνατότητες των ιδεών τους να βγουν στην αγορά (έργο «Προμηθέας»).

    Εκπαιδεύουμε και καθοδηγούμε φοιτητές ιατρικής σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης και soft skills, για να τους προετοιμάσουμε για τις αλλαγές που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επάγγελμά τους (έργο AIIS).

    Χορηγήσαμε τα AI in Natural Sciences and Technology (AINST) 2020 και 2022 Workshops στο πλαίσιο των Συνεδρίων SETN.

  • Δημιουργούμε εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και Πληροφορικής για την υποστήριξη της επιστημονικής επικοινωνίας στη διασταύρωση των πεδίων της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Φυσικών Επιστημών.

    Δημιουργήσαμε το ρομπότ «Θαλής», ένα διαδικτυακό εργαλείο που βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη / Μηχανική Μάθηση με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Το ρομπότ «Θαλής» έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες Τεχνητής Νοημοσύνης της SciFY και σε άλλα έργα της ΕΕ (όπως η δράση ML-MULTIMEM – Marie Curie) με εκατοντάδες εκπαιδευόμενους και είναι δημόσια διαθέσιμη.

    Δημιουργούμε ένα demo (“Make-a-ZIF”) για να επικοινωνήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας (έργο Marie Curie SmartDeZIgn).

    Συνεργαζόμαστε με το Γραφείο Καινοτομίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος για να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης για τη σύνδεση ερευνητών με βάση την τεχνογνωσία / τα ενδιαφέροντα / τα έργα τους.

  • Εργαζόμαστε για να μετατρέψουμε μοντέλα και εργαλεία που βασίζονται σε Τεχνητή Νοημοσύνη σε προϊόντα ανοιχτού κώδικα.

    Αξιολογούμε σχετικά έργα, μοντέλα και προγράμματα με δυνατότητα υψηλού αντίκτυπου για τη δημιουργία προϊόντων ανοιχτού κώδικα με βάση αυτά.