Άνοια & Τεχνολογία

βιβλιοθηκη > Άνοια & Τεχνολογία

 

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου η ομάδα της SciFY μαζί με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” πραγματοποίησαν στο INNOVATHENS την 21η SciFY Academy με θέμα: “Άνοια & Τεχνολογία” όπου και προσπαθήσαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα: “Πως η Τεχνολογία βοηθάει τους Ανθρώπους με Άνοια;”

Πάνω από 120 επαγγελματίες υγείας, φροντιστές ατόμων με άνοια καθώς και σπουδαστές συναφών σχολών βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης και παρακολούθησαν το σεμινάριο όπου εστίαζε σε πρακτικές λύσεις και εργαλεία για όσους φροντίζουν ανθρώπους με άνοια.Αρχικά η Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, E.Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια και τη νόσο Alzheimer, μας μίλησε για τη νόσο Αλτσχάιμερ, τις τελευταίες εξελίξεις και το πως επηρεάζεται η Ελλάδα σήμερα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Στη συνέχεια η κα Ελένη Μαργιώτη, Κλινική Νευροψυχολόγος από την Εταιρεία Nόσου Alzheimer Αθηνών, αναφέρθηκε στις Μη Φαρμακευτικές Παρεμβάσεις στην άνοια όπως η νοητική ενδυνάμωση, σωματική άσκηση, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, κ.ά. Μπορείτε να δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της κας Μαργιώτη εδώ.

Η τρίτη παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον κ Βασίλη Γιαννακόπουλο Marketing & Impact Manager της SciFY όπου μας παρουσίασε την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα “διΆνοια” που ανέπτυξε η SciFY για όσους φροντίζουν άτομα με Άνοια. Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του κ Γιαννακόπουλου εδώ.

Έπειτα ο κ Νίκος Δρόσος Project Manager European Projects της SingularLogic αναφέρθηκε στα μέσα με τα οποία η τεχνολογία βοηθάει τα άτομα με άνοια. Δείτε την παρουσίαση του κ Δρόσου εδώ.

Τέλος, η Δρ. Βασιλική Ρεντούμη, ερευνήτρια στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έργο IASIS μας μίλησε για τις εξελίξεις σχετικά με την εξατομικευμένη ιατρική για το Αλτσχάιμερ. Μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση της Δρ. Ρεντούμη εδώ.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές όπου και ακολούθησε μία ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Όπως μας ζήτησαν φίλοι από όλη την Ελλάδα, καταφέραμε να μεταδώσουμε ζωντανά την εκδήλωση όπου εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το live streaming. Eνεργό κοινό… Για όλους εσάς που δεν καταφέρατε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήστε ολόκληρη σε αυτόν τον σύνδεσμό: http://go.scify.gr/sfacIN21Video

Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, το INNOVATHENS Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων καθώς και όλους εσάς όπου συμβάλλατε για ακόμη μία φορά στην πραγματοποίηση του οράματος μας για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης!