Ανάλυση Συναισθήματος …για υποψιασμένους

βιβλιοθηκη > Ανάλυση Συναισθήματος …για υποψιασμένους

4th SciFY Academy: Sharing #OpenKnowledge for Sentiment Analysis!

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου στο χώρο του INNOVATHENS στην Τεχνόπολη, πραγματοποιήθηκε η 4η #SciFΥacademy με θέμα “Ανάλυση Συναισθήματος …για υποψιασμένους” την οποία παρουσίασε ο κ. Κωνσταντίνος Χανδρινός και διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική εταιρεία πληροφορικής SciFY.

Για 4ο συνεχόμενο μήνα στη SciFY Academy έδωσαν το παρόν πάνω από 80 άτομα από διαφορετικούς χώρους, όπως τον ακαδημαϊκό, των startups, και των μη- κερδοσκοπικών οργανώσεων. Επίσης φοιτητές τεχνολογικών και διοικητικών σχολών, δημοσιογράφοι καθώς και επαγγελματίες της διαφήμισης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την δίωρη παρουσίαση του κυρίου Κωνσταντίνου Χανδρινού και να θέσουν τα ερωτήματά τους.

 

Συγκεκριμένα, ο κ Χανδρινός Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας i-sieve Τechnologies και πρώην Ερευνητής του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, εξήγησε στο κοινό στον τρόπο με τον οποίο οι υπολογιστές αντιλαμβάνονται τον κόσμο, και πόσο διαφέρει από τον ανθρώπινο τρόπο αντίληψης. Επίσης, αναφέρθηκε στα ενδιαφέροντα στατιστικά ευρήματα που μπορεί να οδηγήσει η ανάλυση συναισθήματος, όπως για παράδειγμα η “παθητική” δημοσκόπηση, όπου ο υπολογιστής “αφουγκράζεται” ότι ανοιχτά λέει ο κόσμος για γεγονότα, πρόσωπα, προϊόντα, πολιτικές, κλπ.

 

 

Ακόμα, εξήγησε πως η τεχνολογία ανάλυσης συναισθήματος μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην διαχείριση φήμης ενός οργανισμού, στη βελτίωση προϊόντων ή υπηρεσιών, στον εντοπισμό και τη διαχείριση κρίσεων, αλλά και στις δημοκρατικές διαδικασίες, δρώντας συμβουλευτικά στη λήψη αποφάσεων. Επιπλέον, ο κ Χανδρινός μίλησε για την νοημοσύνη των υπολογιστών, όπως τη βλέπουμε στον κινηματογράφο ή στα βιβλία επιστημονικής φαντασίας, και ότι απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα. Αλλά δεν απέχει καθόλου από το να είναι χρήσιμη.

 

 

Τέλος, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση όπου ο κ Χανδρινός απάντησε σε ερωτήσεις για την πρακτική εφαρμογή των τεχνολογιών Ανάλυσης Συναισθήματος και μοιράστηκε παραδείγματα από την προσωπική του εμπειρία.

 

Την εκδήλωση άνοιξαν ο κος Βασίλης Σαλαπάτας, συν-ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της SciFY, και η κα Ελίνα Μακρή, συνιδρύτρια της Oikomedia, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (Data Journalism) που συνδιοργάνωσε η SciFY και έκανε την βράβευση της νικήτριας του διαγωνισμού.

Σχετικά με τη#SciFYacademy

Η SciFY Academy είναι μία σειρά παρουσιάσεων για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης- Sharing #OpenKnowledge! Οργανώνεται από τη μη-κερδοσκοπική εταιρεία τεχνολογικής καινοτομίας SciFY και είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι εισηγητές προέρχονται από πολλούς διαφορετικούς χώρους και τα θέματά της κινούνται σε τρεις βασικούς θεματικούς πυλώνες: Πληροφορική & Τεχνολογία- Επιχειρηματικότητα & Διοίκηση Επιχειρήσεων- Startups & Καινοτομία.

INFO
www.scify.org
Tel: 211 4004 192, 6983 047848,
mail: dchalvatzi [at] scify [dot] org
F: SciFY.org
T: @SciFY_org