Περιβάλλον & Υγεία: Συμμετοχικές Λύσεις Πολιτών

βιβλιοθηκη > Περιβάλλον & Υγεία: Συμμετοχικές Λύσεις Πολιτών

 

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 39η SciFY Academy με θέμα: “Περιβάλλον & Υγεία: Συμμετοχικές Λύσεις Πολιτών”.

Αρχικά ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτρης-Φραγκίσκος Λέκκας από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέρθηκε στην επίδραση της ποιότητας του Περιβάλλοντος στην ανθρώπινη υγεία και τους στόχους της Πράσινης Ευρωπαϊκής Συμφωνίας σχετικά με το θέμα. Η Επιστήμη των Πολιτών μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή συμπεριφοράς και την υιοθέτηση πρακτικών που θα συμβάλλουν στην πρόληψη ρύπανσης και παραγωγής απορριμμάτων, μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.

Έπειτα, η κα Έλλη Ξένου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων και Συνηγορίας του οργανισμού Γιατροί του Κόσμου μας μίλησε για τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος στην υγεία του ανθρώπου και θα μας αναφέρει δράσεις και έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση τόσο του περιβάλλοντος όσο και της υγείας των πολιτών.

Στην συνέχεια, οι κκ Δήμητρα Τσακανίκα και Ίλια Χρισταντώνη, από την εταιρεία Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων ΔΑΕΜ, μας εισήγαγαν στις συμμετοχικές δράσεις και έργα που υλοποιούνται και που μπορούν να κάνουν οι πολίτες ώστε να βελτιώσουμε το περιβάλλον τους και κατά συνέπεια να προστατέψουν την υγεία τους.

Τέλος, η κα Δέσποινα Χαλβατζή, Υπεύθυνη έργων και προγραμμάτων από τη SciFY που μας παρουσίασε την πλατφόρμα συμμετοχικότητας όπου οι πολίτες συνεργάζονται για τη διαμόρφωση πολιτικής σχετικά με το περιβάλλον της πόλης τους.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ: https://go.scify.gr/sfacIN39Video

Για να μην χάσετε κανένα SciFY Academy μπορείτε να εγγραφείτε εδώ ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για τα επόμενα σεμινάριά μας.