Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαιδευτικοί

βιβλιοθηκη > Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαιδευτικοί

 

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 38η SciFY Academy με θέμα: “Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαιδευτικοί”. Πάνω από 80 άτομα παρακολούθησαν την διαδικτυακή αυτή εκδήλωση.

Αρχικά ο κος Παύλος Ίσαρης, Senior Software Engineer & Science Communicator στη SciFY, μας μίλησε για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της διδασκαλίας της πληροφορικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης σε παιδιά και εφήβους, καθώς και την επιλογή εργαλείων που καθηστούν το μάθημα δημιουργικό.

Έπειτα, ο Δρ Αθανάσιος Δρίγκας, επιστημονικός υπεύθυνος του Net Media Lab Mind – Brain R&D και Αντιπρόεδρος του ΔΠΜΣ Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.&Τ.), με την πολύτιμη εμπειρία του μας κατέθεσε τις σκέψεις, ιδέες και δράσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση.

Τέλος, ο Δρ. Δημήτρης Μαστρογιάννης, μας έκανε μία σύντομη περιγραφή/ανασκόπηση της επίδρασης που έχει μέχρι τώρα η Τεχνητή Νοημοσύνη στο Ελληνικό Σύστημα Εκπαίδευσης και πως αυτό επεκτείνεται στα πλαίσια της Ειδικής Αγωγής. Με ποιον τρόπο μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να αρχίσει να μεταμορφώνει το εκπαιδευτικό τοπίο της ειδικής αγωγής και τι προκλήσεις μπορεί αυτό να φέρει για το μέλλον.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση εδώ: https://go.scify.gr/sfacIN38Video
Για να μην χάσετε κανένα SciFY Academy μπορείτε να εγγραφείτε εδώ ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για τα επόμενα σεμινάριά μας.