Η Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα

βιβλιοθηκη > Η Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα

Μέχρι πριν λίγα χρόνια υποτιμημένη, η αρχαία ελληνική και ελληνιστική τεχνολογία ήταν το θέμα της 23ης SciFY Academy, την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, στο INNOVATHENS.

Ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος, μας οδήγησε σε ένα γοητευτικό ιστορικό ταξίδι από τη μυθολογία μέχρι τις αρχές της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι διαποτισμένος από την αγάπη στην τεχνολογία, και εκφράζεται πρακτικά με την εντυπωσιακή ανάπτυξή της σε δεκάδες διαφορετικούς τομείς.

Ευνοημένη από τις τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της εποχής, η εφευρετικότητα των ελλήνων μας κληρονόμησε εκπληκτικά δείγματα τεχνολογικής καινοτομίας και εφαρμογής της σε κάθε επίπεδο – από τα παιχνίδια μέχρι μεγάλης κλίμακας δομικά έργα.

Πολεμικές μηχανές, εκτροπές ποταμών, μετρητικοί μηχανισμοί, υδραγωγεία, αυτόματα, μεταλλεία, ιατρική, στοιχεία μηχανών, τηλεπικοινωνίες, αντλίες, ναυπηγική και δεκάδες άλλα δημιουργούν ένα, συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο, που κορυφώνεται με τον θαυμαστό μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση του κ Τάσιου εδώ.

Ευχαριστούμε θερμά το INNOVATHENS, το Μουσείο Ηρακλειδών, την ΕΜΑΕΤ καθώς και όλους εσάς όπου συμβάλλατε για ακόμη μία φορά στην πραγματοποίηση του οράματος μας για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης!