Τεχνολογία και Ενεργός Γήρανση

βιβλιοθηκη > Τεχνολογία και Ενεργός Γήρανση

 

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο INNOVATHENS η 41η SciFY Academy με θέμα: “Τεχνολογία & Ενεργός Γήρανση”

Στόχοι της εκδήλωσης ήταν οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για:

  • την κατάσταση της ενεργού γήρανσης στην Ελλάδα του σήμερα,
  • εργαλεία και προγράμματα που είναι διαθέσιμα για την ενίσχυση της 3ης ηλικίας,
  • νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται με σκοπό την ενδυνάμωση της ενεργού γήρανσης, κ.ά.

Αρχικά, ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, Marketing & Social Impact Manager της SciFY, μας έδειξε συγκεκριμένα τεχνολογικά εργαλεία για την 3η ηλικία και πως αυτά μπόρεσαν να να προσαρμοστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύουν την ενεργό γήρανση και να πολλαπλασιάζεται το κοινωνικό τους αποτύπωμα αναφερόμενος και στο Ευρωπαϊκό Εργο SHAPES (HORIZON2020). Βρείτε την παρουσίαση του κυρίου Γιαννακόπουλου εδώ.

Έπειτα, η Ευαγγελία Ρωμανοπούλου, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μας μετέφερε την επιστημονική της εμπειρία από τον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και από πρακτικές εφαρμογές τεχνολογίας όπως για παράδειγμα ένα από τα μεγαλύτερα έργα ενδυνάμωσης της τρίτης ηλικίας στην Ευρώπη. Βρείτε την παρουσίαση της κυρίας Ρωμανοπούλου εδώ.

Στη συνέχεια ο Στέλιος Παντελόπουλος, Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας του Ιταλικού ομίλου Maggioli, ο οποίος και μας παρουσίασε τις δυνατότητες της ψηφιακής πλατφόρμας «νοητικής εξάσκησης ακριβείας»Eligence, και την εξέλιξη της σε ένα εργαλείο για την έρευνα νέων μορφών και μεθόδων νοητικής άσκησης. Βρείτε την παρουσίαση του κυρίου Παντελόπουλου εδώ.

Τέλος η Δρ. Μυρτώ-Μαρία Ράγγα, Διευθύνουσα Σύμβουλος “50 και Ελλάς”, Δρ. Γεροντολογίας-Ψυχολογίας – Ψυχολόγος και Project Manager Silver Guide, μας μίλησε για τα προγράμματα και δράσεις του οργανισμού 50plus Hellas καθώς και για τον ρόλο της τεχνολογίας στην τρίτη ηλικία.

Για να μην χάσετε κανένα SciFY Academy μπορείτε να εγγραφείτε εδώ ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για τα επόμενα σεμινάριά μας.