Τεχνητή Νοημοσύνη & Digital Humanities

βιβλιοθηκη > Τεχνητή Νοημοσύνη & Digital Humanities

Θεματικές:
Τεχνητή Νοημοσύνη & Digital Humanities
Η εθνική ερευνητική υποδομή ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ
DARIAH-GR / ΔΥΑΣ. Ο ρόλος της ερευνητικής υποδομής για τις ανθρωπιστικές επιστήμες.
Digital Humanities: Μετασχηματίζει η ψηφιακότητα την έννοια της προσωπικής ταυτότητας;

Η SciFY, το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και το INNOVATHENS powered by Samsung, πραγματοποίησαν την 25η SciFY Academy με θέμα, “Τεχνητή Νοημοσύνη & Digital Humanities” την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, στις 19:00, στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS powered by Samsung – Αεριοφυλάκιο 2, Γκάζι, Αθήνα).
Η SciFY Academy ασχολείται με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Δεδομένα ως εργαλεία και το πως αξιοποιούνται σε διάφορα επιστημονικά πεδία. Τα δύο πρώτα σεμινάρια της σειράς αφιερώθηκαν στο ρόλο και τις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών και της Τεχνητής Νοημοσύνης στις Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Τον Οκτώβριο, στο 2ο μέρος της σειράς, η 25η SciFY Academy με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη & Digital Humanities» εστιάζει στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες όπου παρουσιάστηκαν ερευνητικές ομάδες, υποδομές, πρακτικές εφαρμογές και παραδείγματα έργων. Επίσης, αναζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους η ψηφιακότητα μετασχηματίζει την έννοια της προσωπικής ταυτότητας, εστιάζοντας στο Digital Humanities.

Η εκδήλωση απευθύνθηκε σε επαγγελματίες της πληροφορικής και των ανθρωπιστικών επιστημών, ερευνητές κι επιστήμονες της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών, καθώς φυσικά και σε φοιτητές πληροφορικής και ανθρωπιστικών σχολών. Όπως πάντα η εκδήλωση ήταν ανοιχτή και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα της.

Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης. Ήδη, ο απολογισμός του 2017 είναι 5.000+ ωφελούμενοι και οι δράσεις συνεχίζονται.

Ομιλητές:
Dr. Γιώργος Πετάσης
E.K.E.Φ.Ε. Δημόκριτος

Dr. Πάνος Κωνσταντόπουλος

Dr. Ελένη Κατσιαδάκη

Dr. Μανώλης Πατηνιώτης
Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών – Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης/ΕΚΠΑ

Δείτε το βίντεο εδώ