Νέα

News > Τεχνητή Νοημοσύνη & το Μέλλον της Επιστήμης

27 Ιανουαρίου 2022

Τεχνητή Νοημοσύνη & το Μέλλον της Επιστήμης

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, 18:00-20:00 | Διαδικτυακά
Απαιτείται Δωρεάν Δήλωση Συμμετοχής | Ηλεκτρονική Βεβαίωση Παρακολούθησης

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SciFY Academy, η SciFY, για το πρώτο μισό του 2022 εστιάζει στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις επιρροές της σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας. Ξεκινάμε προσκαλώντας σας στην πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη & το Μέλλον της Επιστήμης”, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, στις 18:00.

Ομιλητές:

  • Μανώλης Πατηνιώτης, Ιστορικός της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, καθηγητής στο τμήμα Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ: θα μας εισάγει στη θεματική μας με μερικές σκέψεις για την παρουσία της Τεχνητής Νοημοσύνης στον δημόσιο διάλογο. Η παρουσίασή του έχει τίτλο “Η χρησιμότητα μιας άχρηστης συζήτησης”.
  • Δρ. Βασίλης Κωνσταντούδης, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”: θα μοιραστεί μαζί μας κάποιες πρώτες σκέψεις για τη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με το παρελθόν της Επιστήμης ελπίζοντας ότι ο εύστοχος αναστοχασμός του μπορεί να μας οδηγήσει προς ένα πιό ανθρώπινο μέλλον της Επιστήμης.
  • Δρ. Νίκη Βέργαδου, Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”: θα μας μιλήσει για την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην υπολογιστική επιστήμη των υλικών που έχει ως αντικείμενο την ανάδειξη των μικροσκοπικών μηχανισμών, οι οποίοι καθορίζουν την μακροσκοπική συμπεριφορά των υλικών, την πρόβλεψη των ιδιοτήτων των υλικών και τον σχεδιασμό νέων υλικών.
  • Δρ. Αντώνης Στέλλας, Data Scientist, NANOMETRISIS P.C., σε αυτή την ομιλία θα μας παρουσιάσει τη προσωπική του προσέγγιση για χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) από τη θεωρητική της (όντας φοιτητής) αλλά και από τεχνολογική της πλευρά (πάνω στα πρώτα βήματα του σε βιομηχανικές εφαρμογές υψηλών τεχνολογιών). Ας δούμε μαζί αν σε αυτή τη περίπτωση η ΤΝ αποτελεί συνέχεια ή ανατροπή.

Που απευθύνεται:

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιστήμονες θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών, ερευνητές, φοιτητές αλλά και επαγγελματίες εκπαίδευσης και τεχνολογίας. Όπως κάθε φορά η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όσες και όσους ενδιαφέρονται για την τεχνητή νοημοσύνη, τις νέες τεχνολογίες και τις επιδράσεις τους στις επιστήμες.

SciFY Academy:

Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Science For You – SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης. Ήδη, μέχρι τώρα οι ωφελούμενοι έχουν φτάσει τους 10.000+ και οι δράσεις συνεχίζονται.

 

Δηλώσεις Δωρεάν Συμμετοχής: http://go.scify.gr/sfacIN37Tickets

Facebook Event: http://go.scify.gr/sfacIN37FBEvent

Πρόγραμμα εκδήλωσης: http://go.scify.gr/sfacIN37Progr

Ομιλητές: http://go.scify.gr/sfacIN37Speakers

Υπεύθυνη Διοργάνωσης

Δέσποινα Χαλβατζή: dchalvatzi [at] scify [dot] org, 211 400 4192

Τελευταία νέα

16 Ιουλίου 2024

Νοητική ενδυνάμωση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας: Το έργο Pharaon

10 Απριλίου 2024

«Φοιτητές Φυσικών Επιστημών: Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη!»

2 Απριλίου 2024

ΑμεΑ Πρωτοπόροι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Δες όλα τα νέα