Νέα

News > INDEU – Το νέο έργο για την ενίσχυση της ψηφιακής συμπερίληψης στην ΕΕ

21 Αυγούστου 2024

INDEU – Το νέο έργο για την ενίσχυση της ψηφιακής συμπερίληψης στην ΕΕ

Εντοπίζουμε τα προβλήματα των πολιτών σχετικά με τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή και προτείνουμε λύσεις!

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι συμμετέχουμε στο “INDEU Project – Inclusive Digitalisation in EU” μαζί με άλλους έξι ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Στο πλαίσιο αυτού του έργου θα δημιουργήσουμε μια crowdsourcing πλατφόρμα για να συγκεντρωθούν οι απόψεις και συστάσεις των πολιτών σχετικά με την πολιτική ψηφιακού μετασχηματισμού της ΕΕ. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε μια πολιτική που «δεν αφήνει κανέναν πίσω»!

Ας περιγράψουμε το πρόβλημα:

Ενώ αρκετά βασικά κομμάτια νομοθεσίας έχουν προχωρήσει εντός της ΕΕ (ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές, ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, η αναθεωρημένη Οδηγία για τις Οπτικοακουστικές Υπηρεσίες Μέσων, ο Κανονισμός για τις Αγορές Κρυπτονομισμάτων), το ψηφιακό χάσμα συνεχίζει να επηρεάζει συγκεκριμένες ομάδες και επιδεινώνεται από την ταχεία ψηφιοποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Τα δεδομένα δείχνουν ότι χρειάζεται να γίνει πολύ περισσότερη δουλειά για να γεφυρωθεί αυτό το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό χάσμα.

Η λύση που σχεδιάζουμε:

Βάσει αυτής της υπόθεσης, το έργο INDEU θα προαγάγει την καλύτερη κατανόηση των αντιλήψεων των πολιτών για τις ψηφιακές πολιτικές στην Ευρώπη. Θα υλοποιήσει μια ετήσια διαδικασία crowdsourcing για τη συλλογή απόψεων σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε έξι χώρες – την Ισπανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Κροατία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία – οι οποίες επιλέχθηκαν με βάση την ιστορική, οικονομική και ψηφιακή τους ποικιλομορφία.

Ποιο το επόμενο βήμα;

Να προταθούν λύσεις στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να καταφέρουμε μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια όλο και περισσότεροι πολίτες της ΕΕ να επωφεληθούν από τη νέα ψηφιακή εποχή.

Επικεφαλής του INDEU είναι το European Citizen Action Service (ECAS). Η κοινοπραξία περιλαμβάνει επτά οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών από χώρες της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ. https://ecas.org/projects/indeu/

Tο έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Citizen, Equality, Rights and Values (CERV) Grant Number 101147200. Ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2024 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2026.

Τελευταία νέα

4 Σεπτεμβρίου 2024

SciFY Academy Event: Υποστηρικτικές Τεχνολογίες και Αναπηρία

21 Αυγούστου 2024

INDEU – Το νέο έργο για την ενίσχυση της ψηφιακής συμπερίληψης στην ΕΕ

16 Ιουλίου 2024

Νοητική ενδυνάμωση ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας: Το έργο Pharaon

Δες όλα τα νέα