Εκπαίδευση STEAM

βιβλιοθηκη > Εκπαίδευση STEAM

 

Πως η Διεπιστημονικότητα και η Τέχνη μεταμορφώνουν τη μαθησιακή εμπειρία

Ένα από τα πιο hot θέματα αυτή τη στιγμή στον τομέα της εκπαίδευσης είναι το STEM Education και όχι άδικα. Τι γίνεται όμως με την Τέχνη; Μπορεί να βρει μία θέση μέσα στην βιοματική εκπαίδευση μαθητών στις θετικές επιστήμες; Ναι. Και αυτό ακριβώς ήταν το θέμα της 27ης SciFY Academy: “STEAM Education | Πως η Διεπιστημονικότητα και η Τέχνη μεταμορφώνουν τη μαθησιακή εμπειρία”. Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου αποχαιρετήσαμε το 2018 με ένα διαφωτιστκό σεμινάριο SciFY Academy στο INNOVATHENS, όπου εκπαιδευτικοί και φοιτητές θετικών και εικαστικών αντικειμένων είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως η Τέχνη μπορεί να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα STEM Education συμπληρώνοντας και ενισχύοντας τα αποτελέσματά του.

Αρχικά, ο κ Άρης Μαυρομάτης από τον Οργανισμό STEM Education θα έθεσαν τις βάσεις για την συζήτηση μας, μιλώντας μας για τις βασικές αρχές του STEM και πως μπορεί να ενταχθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα της τυπικής αλλά και της άτυπης εκπαίδευσης, παρουσιάζοντας και υλοποιημένες δράσεις του STEM Education. Επίσης ο κος Μαυρομάτης μας εξήγησε τον ρόλο της Τέχνης σε αυτά τα προγράματα και μας απέδειξε πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι των θετικών επιστημών.

Έπειτα, ο κος Απόστολος Παπανικολάου, από το Μουσείο Ηρακλειδών μας παρουσίασε πως μπορούμε να συνδυάσουμε τις θετικές επιστήμες όπως τα Μαθηματικά με την Τέχνη μέσα από εφαρμοσμένα παραδείγματα, ενώ αναφέρθηκε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ήδη είναι σε εξέλιξη και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Μπορείτε να δείτε το video της εκδήλωσης εδώ.

Ευχαριστούμε θερμά το INNOVATHENS καθώς και όλους εσάς όπου συμβάλλατε για ακόμη μία φορά στην πραγματοποίηση του οράματος μας για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης!