Φοιτητές Φυσικών Επιστημών: Πρωτοπόροι στην ΤΝ

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ -> ΕΡΓΑ -> Φοιτητές Φυσικών Επιστημών: Πρωτοπόροι στην ΤΝ

H SciFY, με τη συμβολή του Γραφείου Εκπαίδευσης του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου της χώρας, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», προετοιμάζει τους επόμενους πρωτοπόρους Τεχνητής Νοημοσύνης στις Φυσικές Επιστήμες.

  • Δημιουργούμε ένα online μάθημα Τεχνητής Νοημοσύνης (TN) ειδικά σχεδιασμένο για σπουδαστές Φυσικών Επιστημών, εμπλουτισμένο με βίντεο, ασκήσεις και άλλα στοιχεία εκπαίδευσης.
  • Εκπαιδεύουμε 120 φοιτητές Φυσικών Επιστημών στην ΤΝ.
  • Δημιουργούμε προκλήσεις/προβλήματα Φυσικών Επιστημών (Challenges) που επιλύονται με τη χρήση ΤΝ, με τη συμβολή ερευνητών Ινστιτούτων του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
  • Υποστηρίζουμε 50 αποφοίτους του εκπαιδευτικού προγράμματος, ώστε να επιλύσουν τα παραπάνω Challenges χρησιμοποιώντας τις γνώσεις ΤΝ που απέκτησαν. Μέσα από ένα διήμερο Hackathon, και με τη βοήθεια των ερευνητών του «Δημόκριτου», οι απόφοιτοι θα συνεργαστούν, θα δικτυωθούν και θα αναπτύξουν δεξιότητες για την επίλυση των Challenges.
  • Διοργανώνουμε παρουσίαση των αποτελεσμάτων και συνδέουμε τους φοιτητές με τα Ερευνητικά Ινστιτούτα του «Δημόκριτου».

Είσαι τουλάχιστον στο 3ο έτος φοίτησης σου ή κάνεις μεταπτυχιακές σπουδές σε σχολή Φυσικών Επιστημών; Κάνε την εγγραφή σου σε αυτήν τη φόρμα και δήλωσε συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ (FAQs).

Υποστήριξη

Το έργο υλοποιείται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία SciFY και το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει τη ζωή μας και αυξάνεται δραστικά ο ρόλος της και στα πεδία επιστημών όπως οι Φυσικές Επιστήμες.
  • Οι αλλαγές που επιφέρει η ΤΝ στις Φυσικές Επιστήμες είναι τόσο δραματικές που φοιτητές και νέοι επιστήμονες δεν μπορούν να μη γνωρίζουν τις εξελίξεις, αλλά και το πως να την αξιοποιήσουν στην έρευνα και την καθημερινή τους πρακτική.
  • Δίνουμε την ευκαιρία σε φοιτητές Φυσικών Επιστημών να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αυξήσουν την απασχολησιμότητά τους.
  • Προωθούμε τη δημιουργία νέων συνεργειών μεταξύ ερευνητικών ινστιτούτων, πανεπιστημίων και φοιτητών για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Το έργο βρίσκεται στους πρώτους μήνες υλοποίησης και σύντομα θα έχουμε τα πρώτα μας αποτελέσματα.